Preguntes i mites sobre BCAP-Primàries

Donem resposta a 6 preguntes que ens fa la gent i que el silenci mediàtic ens impedeix explicar per altres canals

Com a alternativa política nova a l’Ajuntament de Barcelona que no compta amb el favor dels mitjans de comunicació, hi ha molta gent que té dubtes sobre Barcelona És Capital-Primàries, encapçalada per Jordi Graupera, i no té gaires vies per resoldre’ls. Per això en aquesta pàgina hem fet un recull de respostes a les preguntes més habituals que ens fan i també intentem desmentir algun dels mites que s’han creat al voltant de la nostra candidatura.

Important: difon-ho!

Si els teus familiars, amics, companys de feina i coneguts t'han fet alguna pregunta sobre BCAP i no tenies clara la resposta, potser aquesta llista els acaba de convèncer.

Difondre-la per Whatsapp a grups d'amics i familiars pot resultar decisiu per guanyar vots!

1. "Votar-vos és llençar el vot a la paperera perquè hi ha altres candidatures independentistes i una quarta pot no assolir el mínim de vots per entrar a l’ajuntament"

Fals. Llençar el vot a la paperera és votar algú no et representa prou enlloc d’algú que sí que ho faria. Només apel·len al vot útil els qui no tenen res interessant a oferir. Si penses que el nostre projecte és necessari, vota’ns. Allibera’t d’un sistema electoral que està pensat per silenciar qui qüestiona el sistema.

2. "Ja, però no sortiu a les enquestes"

A les enquestes no pregunten per la nostra candidatura, i tot i això a algunes recents ja hi sortim. De totes maneres tothom sap que les enquestes ens infrarepresenten perquè són eines de propaganda electoral. Recordeu quan La Vanguardia donava 3 diputats a Duran i Lleida? Ara fan al revés amb BCap. I tot i així, les últimes enquestes ens situen a només 0,2% de consolidar el primer regidor. El vot útil és el que ens permet no perdre aquests 5 punts independentistes.

3. "Podríeu haver-vos unit a altres llistes independentistes enlloc de fraccionar més el panorama polític"

Als altres partits no se’ls diu que podrien haver-se presentat a les primàries, tal com els vam proposar, garantint una victòria independentista a Barcelona. A més, no és que nosaltres siguem una quarta llista, és que tenim un programa diferent al dels altres partits: nosaltres no volem eixamplar la base, nosaltres no volem cedir amb el català, no volem més pactes de despatxos, no volem més jugades mestres sense retiment de comptes.

A més, els més de 10.000 barcelonins que van donar suport a la llista de Barcelona És Capital-Primàries tenen més valor per nosaltres que les dinàmiques dels partits a l’hora de fer les llistes electorals. Els altres partits han fet primàries amb molta menys participació i als seus propis partits ni les han respectat.

4. "Per què no participeu als debats als mitjans de comunicació?"

Per una limitació de la Junta Electoral espanyola que protegeix el sistema de partits (limitació que a la majoria de països europeus no existeix). Els mitjans de comunicació catalans acaten aquesta limitació malgrat ser la candidatura amb les primàries i el programa electoral més votat de la història de Barcelona. Si Artadi hi participa en nom de l’antic grup de Convergència, Graupera hi tindria dret per l’actual regidor a l’Ajuntament Gerard Ardanuy que va a la mateixa llista.

Per això estem invertint gran part dels nostres recursos en màrqueting digital (els anuncis amb diferents missatges que esperem que us apareguin constantment), és la manera de trencar el bloqueig informatiu dels canals oficials.

5. "En Jordi Graupera té fama de liberal, per tant, el vostre programa ho ha de ser per força"

El programa electoral de Barcelona És Capital-Primàries l’han treballat gairebé 400 persones, incloent voluntaris i associacions, amb convocatòria oberta a tothom, que han generat 203 propostes i esmenes, i l’han refrendat més de 6.000 persones diferents que han establert les 10 que els són prioritàries. Això vol dir que és un programa pluralista, amb solucions diverses que en alguns casos aposten per incrementar el paper de l’administració i en d’altres aspiren a reduir-lo.

6. "Amb qui pactareu a l’Ajuntament?"

No pactarem amb ningú que no compleixi dues característiques: compromís explícit i verificable amb el dret d’autodeterminació; i a favor del peatge de congestió. I tot el contingut de la negociació es farà públic. Quan sortim de les reunions a negociar, immediatament després farem una conferència de premsa i ho explicarem.

Ajuda'ns a fer-nos visibles

Difon les respostes als dubtes sobre BCAP!

Ajuda'ns a superar el silenci mediàtic i comparteix aquesta pàgina amb els teus contactes que puguin tenir preguntes o mites creats al voltant de BCAP.