CONEIX-NOS

Els 7 moments clau de BCAP

Barcelona és Capital - Primàries (BCAP) és un moviment independentista nou que té més de 1.000 voluntaris registrats i un centenar de col·laboradors. El cap de llista de la candidatura és Jordi Graupera.

Volem una Barcelona que lideri la llibertat de Catalunya. Barcelona no ha de ser un espectador sino un actor global, una capital que parli de tu a tu amb altres capitals del món, tot encarant els conflictes que calgui per a aconseguir-ho. L’estat espanyol (i de fet, cap altre estat) no pot ser un fre perquè Barcelona sigui més creativa, pròspera, lliure, humana, amb habitatge assequible i l’aire més pur.

Hem d'alliberar la ciutat dels polítics que s’han rendit i se la imaginen petita i sotmesa, siguin d’una banda o de l’altra.

Qui és Jordi Graupera?

Nascut a Barcelona el 1981 (38 anys), és professor universitari i periodista.

Més informació

#1

20 de març 2018

Una proposta per Barcelona

En una conferència al Teatre Victòria, Jordi Graupera proposa unes primàries obertes de tot l’independentisme per a escollir una llista veritablement transversal per a concórrer a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona. Amb la participació dels partits, la unitat es construiria democràticament, sense pactes de despatxos, i el guanyador de les primàries ho tindria tot de cara per ser escollit alcalde de Barcelona. L’assistència al Teatre Victòria supera totes les previsions, i la conferència s’ha de fer dues vegades per tal que tots els assistents la puguin escoltar.

#2

06 de maig 2018

30.000 signatures

Hores després de la conferència al Teatre Victòria 8.000 persones ja havien signat a favor d'unes primàries obertes, transparents i transversals. En només sis setmanes, se supera l’objectiu inicial de 30.000 signatures. Per altra banda, més de 700 persones es fan voluntàries del projecte.

#3

5 de juny de 2018

Omplim les Cotxeres de Sants amb més de 450 voluntaris

Se celebra la primera trobada amb els voluntaris i voluntàries de Primàries Barcelona. L’acte compta amb l’assistència de més de 400 persones, que participen en un debat obert sobre la ciutat i les perspectives del projecte.

#4

23 d'agost 2018

Les primàres prénen forma i s'estenen a tot el territori català

ANC, Primàries Barcelona i Primàries per la República arriben a un acord per promoure i organitzar conjuntament les primàries a les properes eleccions municipals arreu del territori català.

#5

04 d'octubre 2018

Presentació de Barcelona és capital

En un Paranimf de la facultat de Medicina ple, Jordi Graupera desplega el seu projecte com a candidat a les primàries en base als tres eixos que entén que centraran la campanya: habitatge, turisme i seguretat. S’aposta per una Barcelona on "una persona pugui caminar de manera segura d'un barri a un altre i trobar-hi un arbre, una botiga, un equipament públic, un lloc de feina i un habitatge"

#6

Novembre - desembre 2018

Campanya de les Primàries

Més de 70 candidats a les primàries a Barcelona celebren un centenar d’actes per tota la ciutat, anant al fons de tots els temes. Els debats entre candidats esmolen els diferents projectes, en un exercici d’aprofundiment democràtic sense precedents a Barcelona.

#7

15 de desembre 2018

Se celebren les primàries amb més participació de la història de la ciutat.

Més de 10.000 persones voten en la primera volta de les primàries, fet que les converteix en les primàries més participatives de la història de la ciutat. Jordi Graupera obté 7.715 vots i és proclamat cap de llista. La segona volta, a les portes de Nadal, mobilitza 6.254 votants i endreça la resta de la llista electoral.